DERFOR SKAL DU ALDRIG MERE SMIDE KAFFEGRUMS UD

kaffe2Når vandet har løbet igennem og skabt den brune fontæne, så er morgenen begyndt for de fleste. Man hælder kaffen op, og smider grumsen ud i skraldespanden – men det er en fejl at gøre. Der er rent guld at finde i kaffegrums, og det har flere anvendelsesmuligheder end man lige skulle tro. Nedenunder kan du se, hvad du bl.a. kan bruge det til:

1: lav en hjemmelavet bodyscrub

Der er ingen grund til at betale for en alt for dyr luksus scrub, der kan fjerne den døde hud og exfoliere huden. Kaffekgrumsen har en række fordele, der blandt andet kan gøre din hud blød og ren. Med 3 dl. groft salt, 2 dl. kaffegrums og 2 dl. af hvilken som helst olie fra køkkenet, har du opskriften på en helt naturlig scrub, der gør din hud babyblød. Lav evt. en større portion, og put det i en lukket glaskrukke, med et fint mærkat på, og så har du til det næste stykke tid.

2: camouflage til dit nye møbel

Hvis dine naturtræsfarvede møbler ser triste og slidte ud, så kan de få nyt liv. Med grumset i hånden og en god del knofedt, kan du gnubbe træet til et ældre look. Det ville nok ikke gøre møblet mere værd, eller snyde vurderingsmanden hos Lauritz.com, men det kan være en god afveksling, hvis du er træt af træets lyse farve.

3: fjern poser under øjnene

Har man sovet dårligt eller har problemer med huden under øjnene, så har man sikkert kastet dyre penge efter hudcremer og produkter. Men faktisk kan regulær brug af kafferums smøres under øjnene, for at mindske poserne. Lad det sidde 10-15 minutter et par gange om dagen, og så er poserne under øjenene ikke nær så fyldte.

4: undgå hvidløgs-lugten

Dine hænder kan hurtigt komme til at lugte af hvidløg, efter at have balsamerede en lammebov eller kvastet en fed hvidløg til tzatzikien. Men vil du gerne have duften væk, så kan grumsen fra kaffefiltret være en god hjælp. Gnid hænderne med grumsen, skyl dem grundigt, og lugten er pist væk. Du kan også putte lidt kaffegrums i en skål i køleskabet eller en nylonstrømpe i klædeskabet, hvis du vil af med dårlig luft.

5: slip for ubudne gæster i køkkenhaven 

Lidt kafferums strøget ud i køkkenhaven, et bed eller andre steder, som sneglene elsker, får dem og andre skadedyr til at fordufte. Det er koffeinen, som holder de små skadevoldere på afstand.

file-20170126t14-45-24

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *