DERFOR SKAL DU ALDRIG MERE SMIDE KAFFEGRUMS UD

FILM SOM ALLE BURDE SE: THE THEORY OF EVERYTHING

theory-of-everything-movie-poster

Som overskriften siger, så burde alle mennesker se denne utrolig rørende og livsbekræftende film. Biografien ‘Teorien om alting’ er historien om videnskabsmanden Stephen Hawking, hvis teorier om kosmos og kvante-tyngdekraft har gjort ham til en superstjerne inden for fysik. Filmen tager sin begyndelse, da han som ung mand starter på det prestigefyldte Cambridge University i 1960’erne, hvor han forelsker sig i den kunsthistoriestuderende Jane Wilde. Hawking får kort efter konstateret den nervesvækkende sygdom Amyotrofisk lateral sklerose, men i kampen mod hårde odds og dystre forudsigelser fra lægerne bliver kærligheden deres stærkeste våben. Samtidig arbejder Hawking på en banebrydende teori. Han er vor tids svar på Albert Einstein. Et geni og en ener i udformningen af teorier om sorte huller og termodynamik. Stephen Hawkings betydning for teoretisk fysik kan næppe overvurderes, men vinklen i den biografiske film om den ikoniske mand, sker fra hans kone, Janes Wildes, synspunkt og er baseret på hendes bog Travelling to Infinity: My Life with Stephen. Den krævende og store rolle som Hawking udfyldes af Eddie Redmayne, og hans hustru spilles af Felicity Jones. Begge har fået Oscar-nomineringer, mens Redmayne blev hædret med en Oscar og Golden Globe statuette for sin fantastiske- og helt igennem udførte hovedrollepræstation.

Filmen rør mig til tårer, lige meget hvor mange gange jeg ser den – og det er efterhånden over de 10. Eddie Redmayne spiller rollen som Stephen helt fantastisk, og jeg kan slet ikke forstille mig en anden have rollen. Han gør det så troværdigt, og lever sig så meget ind i rollen, at man rent faktisk tror på, at han i virkeligheden har sygdommen som Stephen Hawking besidder. En helt fantastisk biografi om hans liv, udfordringer. Man sidder tilbage med en følelse af, at man virkelig burde være taknemmelig for sit liv, og vide at andre har det værre end en selv. Ud over det virkelig gode skuespil, så er selve biografien også filmet rigtig flot. Jeg skal i hvert finde popcornene frem, og se filmen igen, indenfor den nærmeste fremtid. Har I set filmen?. Hvis ikke, så kan I få en lille ide om den, i traileren nedenfor:

file-20170126t14-45-24

1 kommentar

 • This is a taster for what an investment manager has to say in his new book:

  “Total debt matters … the sum of government debt, corporate
  plus banking system debt and personal debt.”

  “Markets have only given generous rewards for as
  long as central banks have successfully expanded the supply
  of credit.”

  “Informed professionals do not understand the debt trap that the world is in.”

  “The tragedy is that the authorities do not admit to the debt trap.
  The farce, that their policies worsen it.”

  All can be found in:
  e-book 9781907230776 in all good e-book stores now , two hard cover and a paperback
  print editions. Paperback available now in many countries except USA and UK,
  hard cover editions USA May 2021, UK 23/8/21

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DERFOR SKAL DU ALDRIG MERE SMIDE KAFFEGRUMS UD