FILM SOM ALLE BURDE SE: FORREST GUMP

2df11803b12b750e504ff3472a4366ef

“My mamma always said, Life was like a box og chocolates. You never know what you you’re gonna get” sagde Forrest Gump, spillet af Oscar-vindende Tom Hanks, da han sad og fortalte om hele sit liv, til en fremmede ved et busstoppested. På trods af hans meget lave IQ, levede han et utrolig charmerende og spændende liv, med en tilstedeværelse i mange af de mest bemærkelsesværdige begivenheder i anden halvdel af det tyvende århundrede. Helt tilfældigt lærer han Elvis Presley at danse, bliver en amerikansk fodbolds stjerne, møder John F. Kennedy, tjener landet i krig i Vietnam, møder Lyndon Johnson, taler på et anti-krigs rally på Washington Monument, hænger ud med hippier, besejrer det kinesiske landshold i bordtennis, møder Richard Nixton, åbner et rejsefiskeri forretning med hans ven, bliver en original investor i Apple Computers, beslutter sig for at løbe rundt i landet i flere år, og meget mere. I mellemtiden, som hans mirakuløse liv fortsætter, glemmer Forrest aldrig den pige, som han elskede som barn. Jenny, hvis liv ikke har været helt så nemt og godt, da hun bl.a. blev seksuelt misbrugt da hun var barn, og måtte bo hos hendes bedstemor.

Forrest Gump er en af mine absolut yndlingsfilm, hvis ikke den er. Forrest er et fantastisk menneske, med hjertet helt på det rette sted. Han er ikke særlig klog, men er alligevel klogere end de fleste på livets vigtigste ting, såsom kærlighed. Jeg vil tillade mig at sige at det er en fejl i din opdragelse, hvis ikke du har set denne film. Jeg husker tydeligt første gang jeg så filmen med min mor nogle år tilbage, fordi hun anbefalede den, og hvor er jeg glad for at hun gjorde det. Jeg husker hendes ord ligeså tydeligt “Hold øje med fjeren i starten af filmen”. det gjorde jeg, og kunne til sidst se hele sammenhængen i filmen. Så stort tak til min mor, og nu giver jeg min anbefaling af filmen videre til jer. Helt igennem fantastisk og rørende film, som jeg uden tvivl snart skal se igen. Skal vi følge hinanden på Bloglovin’?. Det synes jeg, at vi skal. Klik på logoet længere nede, eller ude i sidebaren. Vi ses og på gensyn.

bloglovin

2 kommentarer

  • Falk, Charlie

    Der er mange Tom Hanks film der er te must-see, så som “philadelphia” og “Søvnløs i Seattle”. Men du har 100% ret, folk skal se “Forrest Gump” 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *